Werkzaamheden vervanging Langebrug Oud Ade gaan van start

De werkzaamheden rond de vervanging van de Langebrug in Oud Ade zijn op maandag 28 september gestart. Wegens mogelijke betonrot is de Langebrug in Oud Ade al sinds eind 2018 voor zwaar verkeer afgesloten.

Allereerst richt aannemer Hegeman het bouwterrein in. Fietsers en voetgangers worden tijdens de werkzaamheden aan de fietsbrug over de autobrug geleid. De autobrug is vanaf maandag 28 september gestremd voor auto- en vrachtverkeer. Het verkeer zal worden omgeleid via de Ripselaan en de N445. Het vaarverkeer heeft tijdens de werkzaamheden ook geen doorgang, wel is er een omleiding ingesteld.

Tijdens de werkzaamheden aan de fietsbrug wordt het dek vervangen, waarbij ook gelijk beide damwanden worden vernieuwd. De fundering van de fietsbrug blijft verder wel behouden. Zodra met de werkzaamheden aan de autobrug gestart wordt, kunnen fietsers en voetgangers weer gebruikmaken van de fietsbrug.

De rest van de brug wordt in zijn geheel vervangen, zowel de fundering in het water als de fundering op het land, de damwanden en het brugdek. Dit moet ervoor zorgen dat de autobrug voorlopig niet vervangen hoeft te worden.

De werkzaamheden zijn naar verwachting 21 mei 2021 afgerond. Meer weten? Klik dan hier.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.