Wethouders gemeente Kaag en Braassem zijn bekend

Tijdens de extra raadsvergadering op 22 juni 2022, 19.30 uur, wordt het nieuwe college geïnstalleerd. In de raadvergadering van 30 juni heeft de raad een raadsakkoord vastgesteld en daarbij een procedure afgesproken op basis waarvan de formateur een college is gaan samenstellen.

Het nieuwe college gaat bestaan uit twee wethouders voor PRO Kaag en Braassem, één wethouder voor D66 en één wethouder voor de VVD.

 

PRO Kaag en Braassem draagt Dolf Kistemaker en Gerben van Duin voor de twee wethoudersposten voor. D66 draagt Nick van Egmond voor en VVD Yvonne Peters-Adrian.

Dolf Kistemaker, momenteel raadslid voor PRO Kaag en Braassem, krijgt o.a. de portefeuilles Wonen, Omgevingsvisie/Omgevingswet en Mobiliteit. Gerben van Duin, tot afgelopen week wethouder in Nieuwkoop, krijgt o.a. de portefeuille Sociaal Domein. Nick van Egmond, de huidige fractievoorzitter van D66, krijgt o.a. de portefeuilles Financiën, Onderwijs en Participatie. Yvonne Peters-Adrian, nu ook al wethouder namens VVD, krijgt o.a. de portefeuilles Ruimtelijke Ordening en Grondzaken.

De definitieve en complete portefeuilleverdeling wordt na de eerste vergadering van het college in de nieuwe samenstelling bekendgemaakt.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.