Wethouders gemeente Kaag en Braassem zijn bekend

Tijdens de extra raadsvergadering op 22 juni 2022, 19.30 uur, wordt het nieuwe college geïnstalleerd. In de raadvergadering van 30 juni heeft de raad een raadsakkoord vastgesteld en daarbij een procedure afgesproken op basis waarvan de formateur een college is gaan samenstellen.

Het nieuwe college gaat bestaan uit twee wethouders voor PRO Kaag en Braassem, één wethouder voor D66 en één wethouder voor de VVD.

 

PRO Kaag en Braassem draagt Dolf Kistemaker en Gerben van Duin voor de twee wethoudersposten voor. D66 draagt Nick van Egmond voor en VVD Yvonne Peters-Adrian.

Dolf Kistemaker, momenteel raadslid voor PRO Kaag en Braassem, krijgt o.a. de portefeuilles Wonen, Omgevingsvisie/Omgevingswet en Mobiliteit. Gerben van Duin, tot afgelopen week wethouder in Nieuwkoop, krijgt o.a. de portefeuille Sociaal Domein. Nick van Egmond, de huidige fractievoorzitter van D66, krijgt o.a. de portefeuilles Financiën, Onderwijs en Participatie. Yvonne Peters-Adrian, nu ook al wethouder namens VVD, krijgt o.a. de portefeuilles Ruimtelijke Ordening en Grondzaken.

De definitieve en complete portefeuilleverdeling wordt na de eerste vergadering van het college in de nieuwe samenstelling bekendgemaakt.


Meer nieuws

Politiek 23 jun. 2022 12:01

Nieuwe wethouders beëdigd, afscheid van twee oude wethouders

Kaag en Braassem heeft een nieuw bestuur. Woensdagavond zijn Dolf Kistemaker (PRO), Gerben van Duin (PRO), Nick van Egmond (D66) en Yvonne Peters (VVD) beëdigd als wethouder. Op deze avond namen Petra van der Wereld en Inge van der Meer afscheid.

Evenementen 22 jun. 2022 10:30

Eindelijk weer feestweek in Oude Wetering

Traditiegetrouw is er in de eerste week van juli weer Feest! In Oude Wetering. Van 7 juli tot en met 9 juli staat Oude Wetering op zijn kop met allerlei activiteiten van Feest! In de Oude Wetering. Welke activiteiten er zullen zijn lees je hier.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jun. 2022 16:11

Meer Casemanagers Dementie in de regio

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting Casemanagers Dementie, die donderdag 16 juni het diploma ontving.