Dennis

Ze komme d'r an

Met de "r" bijna in de maand begint de Veense kermiskoorts hier en daar alweer op te spelen. Vandaag werd het eerste kermisboekje aangeboden aan burgemeester Astrid Heijstee. 

"Na de afgelopen Coronajaren is het een verademing om weer een mooi, compleet kermisprogramma te mogen presenteren", aldus Joris Koek van het oranje comité. Het programma is als vanouds met hier en daar een kleine vernieuwing. Zo is er dit jaar geen kermiskarten, maar kan je sim-racen. Beter voor het milieu en gezien de stijgende populariteit een positieve verandering. Verder is er dit jaar voor het eerst een wandel kroegentocht. Het sjoelen en bridgen zien we helaas niet meer terug in de agenda. 

"De proef met de zondagopenstelling van de kermis is zo geslaagd, dat die ook dit jaar weer is. Het prikkelarme uurtje is er ook weer en is zelfs iets langer dan vorig jaar. En gelukkig is de kermis vrij toegankelijk, dus geen beperking op het aantal wat het terrein op mag", aldus Koek. "En we mogen de corso weer houden, de eerste groepen zijn al aan het bouwen, maar er staan voor de liefhebbers nog twee karren te wachten op een groep", zo vervolgde hij. Burgemeester Heijstee, voor wie het de eerste Veense kermis wordt, hoorde het geïnteresseerd aan.

Tekst gaat door onder de foto.

1e kermisboekie 2022 

Naast het nieuwe boekje zijn er ook nieuwe vrijkaartjes die de kinderen kunnen verdienen met deelnames aan de activiteiten. Geen nood als je nog oude hebt van vorig jaar. Die blijven geldig. Uit handen van Joris Koek en René van der Pouw Kraan nam de burgemeester daarna het eerste boekje en de eerste vrijkaartjes in ontvangst. 

De boekjes worden vanaf vanavond tot en met zondag uitgedeeld in Roelofarendsveen, Oude Wetering en Nieuwe Wetering. Vanaf zaterdag liggen de boekjes op de bekende afhaalpunten. Uiteraard is het programma tegen die tijd ook online terug te vinden.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.