GGD Hollands Midden

Aantal nieuwe coronabesmettingen in de gemeente daalt, toch 5 personen aan het virus overleden

Waar GGD Hollands Midden vorige week 84 nieuwe coronabesmettingen meldde, komt dit aantal nu uit 57. Toch is er volgens het OMT nog niet veel reden om te versoepelen en ligt de optie van een avondklok nog altijd op tafel. Vijf personen uit de gemeente kwamen te overlijden aan het virus.

Afgelopen week testten 57 inwoners van de gemeente Kaag en Braassem positief op het coronavirus. Dit is inclusief het aantal positieve testen bij andere organisaties dan de teststraten van de GGD. Wel vijf personen kwamen te overlijden.  

Nog geen besluit over avondklok

Het aftreden van het kabinet in verband met de toeslagenaffaire heeft geen effect op de aanpak van het coronavirus. Daarom kwamen zij zondag 17 januari ook samen in het Catshuis, waar ministers en deskundigen overleg voerden over de coronamaatregelen. Hierbij werd ook gesproken over eventuele invoering van een avondklok, zoals veel andere landen in Europa al hebben. Maar er werden nog geen knopen doorgehakt om dit ook in Nederland in te voeren.

Volgens NOS en RTL Nieuws ligt de optie nog steeds op tafel, maar is er meer overleg nodig. Het OMT denkt dat een avondklok wel effect kan hebben. In het advies dat zij hebben uitgebracht schrijven zij namelijk over de zorgen rondom de besmettelijkere Britse variant van het coronavirus. Een avondklok zou kunnen helpen om het aantal contactmomenten te verminderen, zo stelt het OMT, met name onder jongeren.  

Geen vervroegde heropening onderwijs

Eerder bestond de mogelijkheid dat basisscholen en kinderopvangen eerder open zouden kunnen, mogelijk vanaf 25 januari. Maar minister Slob van Onderwijs heeft dit weekend bekendgemaakt dat dit er niet in zit. Dit naar aanleiding van het OMT-advies. Voor kinderen zou de Britse variant niet besmettelijker zijn, maar vanwege de onzekerheid rondom deze mutatie kon er volgens Slob niet anders besloten worden dan de scholen nog dicht te houden.

Lees ook: Lockdown met drie weken verlengd: ‘’De rek is er inmiddels wel een beetje uit’’


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.