Dennis

Bibliotheek Rijn en Venen wil zich ook vestigen in oude Bona

Het is al enige tijd bekend dat Veender Barry Verdel de Bona wilt omtoveren tot een soort campus waar werken, leren en ontspannen samengaan met huisvesting voor jongeren en starters. Nu laat Bibliotheek Rijn en Venen weten dat zij zich in de toekomst ook willen vestigen in het voormalig Bonaventuracollege.

Het plan voor de Bona wordt dus multifunctioneel en dat is wat Bibliotheek Rijn en Venen zo aanspreekt. Zo laat Hester van Beek, directeur van Bibliotheek Rijn en Venen, aan het Leidsch Dagblad weten dat de twee partijen elkaar kunnen versterken. ‘’Dat geeft de reuring die we graag in een pand zien.”

Van Beek en Verdel zijn van plan om deze maand bij elkaar te komen om te kijken of een samenwerking er daadwerkelijk inzit. Van Beek ziet graag een plekje op de begane grond in het gebouw. Als de samenwerking daadwerkelijk doorgaat vestigt de bibliotheek zich voor een periode van tien tot vijftien jaar.

Verhuizen nodig

De grootste reden dat Bibliotheek Rijn en Venen wil verhuizen is dat hun huidige vestiging, op de bovenste etage van basisschool Kaskade, erg krap is. Daarnaast ligt het niet centraal gelegen en is het niet toegankelijk voor iedereen. De basisschool zou volgens de gemeente een tijdelijke oplossing zijn, maar na al die drie jaar is Bibliotheek Rijn en Venen hier nog altijd gevestigd.

Wethouder Floris Schoonderwoerd stelt de bibliotheek in het gelijk. ‘’Goed dat de bibliotheek en Verdel gaan bezien of ze in het Bona-gebouw wat voor elkaar kunnen betekenen. We onderkennen dat de huisvesting in Kaskade niet de allerbeste is. Daar komt bij dat de ruimte in de toekomst nodig is voor het geven van onderwijs in deze snel groeiende wijk’’, laat hij weten.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.