Rens Oomen

Discussie tijdens raadsvergadering: D66 wil dat inwoners meer inspraak krijgen

Deze week had de gemeente Kaag en Braassem een felle discussie in de gemeenteraad. Het onderwerp dat ter discussie stond: het betrekken van inwoners bij voorstellen van de gemeente.

Fractievoorzitter van D66, Nick van Egmond liet kenbaar weten dat de wethouder moet leren door te doen. Hij vindt dat de wethouder te veel fouten heeft gemaakt bij eerdere initiatieven, waaronder bij de aanleg van de beruchte Tulpensteiger. Dat plan was tot stand gekomen zonder overleg met buurtbewoners. De opmerking van Van Egmond schoot bij wethouder Petra van der Wereld in het verkeerde keelgat. ‘’Ik kan beter hier in het midden gaan liggen, dan kunnen jullie over mij heen stampen’’, zei ze maandag 21 september tijdens de raadsvergadering.

Van Egmond is ontevreden over de gang van zaken op dit moment. Volgens hem zijn er al veel dingen verkeerd gegaan, waar vervolgens excuses naar wordt gemaakt, maar er komt geen verandering in. Van Egmond wil daarom dat de inwoners van de gemeente de mogelijkheid krijgen om zelf voorstellen in te dienen. Een dorpsbudget zou volgens Van Egmond ook wenselijk zijn, omdat inwoners hiermee hun eigen wijk op zouden kunnen knappen.

Naar aanleiding van de discussie gaat de gemeente Kaag en Braassem inwoners nu vragen of ze tevreden zijn over de manier waarop ze zijn betrokken bij de voorstellen van de gemeente.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.