Rens Oomen

Discussie tijdens raadsvergadering: D66 wil dat inwoners meer inspraak krijgen

Deze week had de gemeente Kaag en Braassem een felle discussie in de gemeenteraad. Het onderwerp dat ter discussie stond: het betrekken van inwoners bij voorstellen van de gemeente.

Fractievoorzitter van D66, Nick van Egmond liet kenbaar weten dat de wethouder moet leren door te doen. Hij vindt dat de wethouder te veel fouten heeft gemaakt bij eerdere initiatieven, waaronder bij de aanleg van de beruchte Tulpensteiger. Dat plan was tot stand gekomen zonder overleg met buurtbewoners. De opmerking van Van Egmond schoot bij wethouder Petra van der Wereld in het verkeerde keelgat. ‘’Ik kan beter hier in het midden gaan liggen, dan kunnen jullie over mij heen stampen’’, zei ze maandag 21 september tijdens de raadsvergadering.

Van Egmond is ontevreden over de gang van zaken op dit moment. Volgens hem zijn er al veel dingen verkeerd gegaan, waar vervolgens excuses naar wordt gemaakt, maar er komt geen verandering in. Van Egmond wil daarom dat de inwoners van de gemeente de mogelijkheid krijgen om zelf voorstellen in te dienen. Een dorpsbudget zou volgens Van Egmond ook wenselijk zijn, omdat inwoners hiermee hun eigen wijk op zouden kunnen knappen.

Naar aanleiding van de discussie gaat de gemeente Kaag en Braassem inwoners nu vragen of ze tevreden zijn over de manier waarop ze zijn betrokken bij de voorstellen van de gemeente.


Meer nieuws

Advertorial Economie vandaag 14:11

Kroes en Partners: de notaris met een menselijke maat

Een notaris is een saaie, oude man die af en toe een stempel of een handtekening ergens op zet. Toch? Notariskantoor Kroes en Partners bewijst het tegendeel. “Kwaliteit is bij ons net zo belangrijk als de menselijke factor. Wij denken actief met de klant mee en denken altijd in oplossingen.”

Advertorial Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 12:29

Corona sneltest nabij Kaag en Braassem: uitslag bekend binnen 15 minuten

Met de corona sneltest van Corona Sneltest Point kan eenvoudig via een vingerprikje gecontroleerd worden of er antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn in het lichaam. Indien je met het virus in aanraking bent geweest, zal het lichaam hiertegen antistoffen gaan aanmaken. De testen worden in Alphen aan den Rijn uitgevoerd door gediplomeerde EHBO-ers. Voor €69,50 weet je binnen 15 minuten exact waar je aan toe bent! 

Wonen en bouwen gisteren 08:38

Werkzaamheden fietsbrug Langebrug bijna afgerond

De werkzaamheden aan de fietsbrug langs de Langebrug in Oud Ade zijn bijna gereed. Tijdens de werkzaamheden zijn de houten balken, de dekplanken en de leuningen vervangen. Maandag 2 november kunnen fietsers en voetgangers weer gebruikmaken van de vernieuwde fietsbrug.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 29 okt. 2020 16:49

Wachttijden voor coronatest nemen af bij GGD Hollands Midden

Wekenlang was het topdrukte in de corona teststraten. Er gingen dagen overheen voordat je getest kon worden en de uitslag had. Maar die periode is volgens GGD Hollands Midden nu zo goed als voorbij. De testcapaciteit is namelijk vergroot.