Pixabay

GGD start eerder met vaccineren van zorgpersoneel

Vanaf vandaag, 4 januari, ontvangen de zorgmedewerkers in de gemeente Kaag en Braassem een uitnodiging om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. De GGD is voornemens op 15 januari beginnen met het uitdelen van vaccins.

Eerder maakte de GGD Hollands Midden bekent om op maandag 18 januari te beginnen met vaccineren. Deze is datum is nu teruggegaan naar maandag 15 januari. “Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen”, aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de koepel van alle GGD’en.

Het zorgpersoneel in de rest van Nederland wordt ook ingeënt vanaf deze datum. De GGD maakt uitzondering van zes gemeenten. Dat zijn de gemeenten Hart voor Brabant, Rotterdam en Utrecht. Hier wordt het zorgpersoneel al vanaf 8 januari ingeënt. In Amsterdam, Drenthe en Haaglanden wordt het zorgpersoneel vanaf 11 januari ingeënt.

GGD GHOR Nederland hoopt en verwacht dat er vanaf maandag 4 januari veel zorgverleners, van de verpleeg- en verzorgingsinstellingen, bellen om een afspraak te maken voor de coronavaccinatie. ‘’Daarom zetten we gedurende de dag 2.000 mensen in om afspraken te maken. Desondanks kan het gebeuren dat er piekmomenten zijn waarop de wachttijden langer zijn. Is de wachttijd lang, of kom je er niet doorheen, dan adviseren wij het op een ander moment nogmaals te proberen’’, laat GGD GHOR weten op hun website.

Rustigere momenten zijn in de regel rondom lunch- en etenstijd of aan de randen van de dag. Het callcenter is zeven dagen per week van 08.00 uur tot 20.00 uur geopend.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.