Pixabay

GGD start eerder met vaccineren van zorgpersoneel

Vanaf vandaag, 4 januari, ontvangen de zorgmedewerkers in de gemeente Kaag en Braassem een uitnodiging om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. De GGD is voornemens op 15 januari beginnen met het uitdelen van vaccins.

Eerder maakte de GGD Hollands Midden bekent om op maandag 18 januari te beginnen met vaccineren. Deze is datum is nu teruggegaan naar maandag 15 januari. “Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen”, aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de koepel van alle GGD’en.

Het zorgpersoneel in de rest van Nederland wordt ook ingeënt vanaf deze datum. De GGD maakt uitzondering van zes gemeenten. Dat zijn de gemeenten Hart voor Brabant, Rotterdam en Utrecht. Hier wordt het zorgpersoneel al vanaf 8 januari ingeënt. In Amsterdam, Drenthe en Haaglanden wordt het zorgpersoneel vanaf 11 januari ingeënt.

GGD GHOR Nederland hoopt en verwacht dat er vanaf maandag 4 januari veel zorgverleners, van de verpleeg- en verzorgingsinstellingen, bellen om een afspraak te maken voor de coronavaccinatie. ‘’Daarom zetten we gedurende de dag 2.000 mensen in om afspraken te maken. Desondanks kan het gebeuren dat er piekmomenten zijn waarop de wachttijden langer zijn. Is de wachttijd lang, of kom je er niet doorheen, dan adviseren wij het op een ander moment nogmaals te proberen’’, laat GGD GHOR weten op hun website.

Rustigere momenten zijn in de regel rondom lunch- en etenstijd of aan de randen van de dag. Het callcenter is zeven dagen per week van 08.00 uur tot 20.00 uur geopend.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.