Josh Walet

Hoogmadenaren maken zich hard voor wederopbouw kerk

De Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk brandde 4 november 2019 af tijdens een onderhoudsbeurt aan het gebouw. Na een oproep van de Hoogmadenaren om de kerk weer op te bouwen, komt er nu langzaam beweging in de zaak. 

Tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de kerk, zo’n vijftien maanden geleden, ging het helemaal mis. Het dak brandde af en de torenspits capituleerde. Iedereen in het dorp was in shock en kon het niet bevatten.  

De Hoogmadenaren zetten gezamenlijk hun schouders onder het plan voor de herbouw van de kerk. Zij maakten zich lange tijd hard voor de wederopbouw van de kerk onder het motto ‘samen sterk voor een nieuwe kerk’. 

Ja-woord 

Voordat het zover is, moest de parochie een vitaliteitsplan schrijven. Hierin staat beschreven hoe de kerk op een verantwoorde manier terug kan komen. Het bisdom van Rotterdam moest zich buigen over deze kwestie en de knoop doorhakken. Bijna vijftien maanden na het verschrikkelijke voorval lijkt het zover te zijn, het Bisdom Rotterdam geeft voorzichtig het ja-woord.  

Aan het ja-woord is aan een aantal voorwaarden verbonden. Het is een ja, mits. Zo moet er een gezonde financiële exploitatie voor de aankomende tien jaar zijn, een vitale geloofsgemeenschap (vrijwilligers, goed bezochte vieringen) en moet er een overeenstemming komen over een duurzame inrichting van de kerk. 

Vooralsnog is er voor de kerkgemeenschap nog voldoende werk te verrichten. Zij zullen het Bisdom Rotterdam moeten overtuigen om een volmondig ‘ja’ te krijgen.  


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.