Nieuw: Herenboerderij op de Vriezekoop Noord

Er is sinds 10 december een nieuwe herenboerderij op de Vriezekoop Noord in Leimuiden. Dit kleinschalige, duurzame en gemengd bedrijf is eigendom van 200 ‘’Herenboeren’’, die samen met een boer hun eigen voedsel produceren. 

De leden van de Herenboerderij eten seizoensgebonden, duurzaam en streek gebonden. Op een Herenboerderij werven de leden kennis van het telen van de producten en hebben daar ook inspraak op. De coöperatie is van mening dat ook andere inwoners in het Groene Hart interesse hebben in een Herenboerderij.

In november werd al duidelijk dat de plannen voor de herenboerderij er waren. 10 december was het dan zo ver. ‘’HOERA, ons eerste kind is geboren! Mamma Stichting en pappa Herenboeren Groene Hart zijn de blijde ouders van een kakelverse Herenboerderij op de Vriezekoop Noord in Leimuiden. Op 10 december is ons eerste kind geboren, na een gezonde zwangerschap van bijna 12 maanden. 12 maanden waarin wij veel steun hebben gekregen van Opa en Oma Herenboeren Nederland, doktoren (Gemeente, Provincie, Omgevingsdienst en Hoogheemraadschap) en alle vrijwilligers / vrienden die ons door deze tijd hebben geholpen.

Het is een kind van deze tijd, van verandering in de voedselproductie. Wil je meegenieten van ons kind? Als je lid wordt van onze coöperatie, word je een (soort) adoptieouder. Over de naam zijn we nog niet uit. Wil je meedenken? Doe gerust een voorstel!’’ Aldus initiatiefnemers.

Meer weten? Klik dan hier


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.