Dennis

Onduidelijkheid over toekomst oude ‘Bona’

Wat gaat er gebeuren met het oude gebouw waar voorheen het Bonaventuracollege zat in Roelofarendsveen? Dat antwoord laat nog even op zich wachten na gemengde reacties op een eerste initiatief

In dit initiatief worden wonen, werken en maatschappij gecombineerd. In de commissievergadering van maandag 29 juni werd het voorstel van burgemeester en wethouders om zo snel al in gesprek te gaan met de initiatiefnemer.

Zo voelde VVD wel wat voor het plan en ziet de partij kansen. Maar CDA en Pro Kaag en Braassem hebben er andere ideeën over. Pro Kaag en Braassem wil eerst meer duidelijkheid over het gebouw wat betreft financiën en CDA denkt dat het gebouw beter in reserve gehouden kan worden, om bijvoorbeeld tijdelijk scholieren in te laten trekken die uiteindelijk naar het IKC zullen gaan, zo laat het LD weten.

Toch willen B & W het proces voortzetten met de initiatiefnemer, omdat volgens hen de tijd dringt vanwege de kwaliteit van het gebouw. Daarnaast lieten zij weten dat het proces altijd stopgezet kan worden en de gemeente daarom niets te vrezen heeft. Na de zomer wordt de kwestie vervolgd.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.