Tips voor thuiswerkende ouders met thuiszittende kids

Eerder gaven we al tips over wat je allemaal kunt doen met je thuiszittende kids. Moet je door de maatregelen van het coronavirus werken vanuit huis en vind je dat lastig als je kinderen thuis zijn? Lees dan verder.

Begin met een plan 
Maak een schema en wees er flexibel mee. Je kunt op dit moment geen superheld zijn met rondrennende kinderen, dus begin met een plan. Dit kan betekenen dat je op vreemde uren moet werken voordat de kinderen wakker worden, tijdens dutjes, enzovoorts. Stel kantooruren in, verdeel de werktijd met je partner als dat mogelijk is en maak ook een schema voor je kinderen. 

Blijf in contact met collega's
Maak gebruik van handige tools. Voor vergaderingen is er Zoom. Gratis voor gesprekken korter dan 40 minuten. Je start een meeting, deelt de link en je kunt beginnen.

Daarnaast is er Calendly: voor het online plannen van afspraken zonder heen-en-weer e-mails. Je laat Calendly je beschikbaarheidsvoorkeuren weten. Je deelt je Calendly-link, de andere kiest een tijd en de afspraak staat in je agenda.

Voor project management kun je gebruikmaken van Asana, om met een team op afstand aan projecten te werken. Het herbergt alle tijdlijnen, taken en werkgesprekken. Slack is één plek voor berichten, tools en bestanden. Teamwork in Slack gebeurt in kanalen.

Werk aan documenten, sla ze op en deel ze via
Google DriveDropbox of Microsoft Office. Dit zijn allemaal handige tools om met anderen aan documenten te werken en bestanden te delen.

Voor het onderteken van documenten heb je Hello Sign. Met de gratis versie van Hello Sign kun je gratis drie overeenkomsten per maand ondertekenen.

Maak een werkruimte 
Naast deze handige tools is het belangrijk om fysieke grenzen te stellen. Als je thuis geen kantoor hebt, kies dan een ruimte waar je je het beste kunt focussen, al is het de keukentafel. Gebruik wat werkt en maak het van jou. 

Bespreek de omstandigheden met je kinderen
Vertel je kinderen dat je een team bent. Maak een plan dat de kinderen kunnen zien en wees flexibel. Maak een lijst met leuke dingen die de kinderen kunnen doen en las af en toe een pauze in. 

Nog andere tips? Deel ze in de reacties.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.