Google Street View

Toch geen arbeidsmigranten in groepsaccommodatie zeilschool De Kaag

Eind november werd het duidelijk dat zeilschool De Kaag tientallen arbeidsmigranten zou opvangen in hun groepsaccommodatie. Maar door coronavirus kan dit niet doorgaan en dus blijft de accommodatie deze winter leeg.

Dat de arbeidsmigranten hun intrek niet kunnen nemen in de groepsaccommodatie van de zeilschool, heeft twee redenen. De eerste reden is simpelweg dat er minder werk is in de branche waarin de migranten werkzaam zijn. Dat betekent dat er ook minder arbeidsmigranten zijn. De tweede reden is dat door de huidige coronamaatregelen het niet is toegestaan om grote groepen op dit soort locaties te laten overnachten. Dit laat zeilschool De Kaag in een video weten aan Studio Kaag en Braassem.

Elke winter verhuurt de zeilschool de groepsaccommodatie aan verschillende groepen. Dit jaar zouden, net als vorig jaar, tientallen arbeidsmigranten zich vestigen in de groepsaccommodatie van zeilschool De Kaag. Burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem verstrekten al eerder een vergunning van twee jaar om de migranten in het aangrenzende pand van de zeilschool te vestigen.

Oorspronkelijke plan

Als het plan wel door zou gaan zouden er in totaal 22 kamers in de groepsaccommodatie van de zeilschool komen. Hier zouden 85 arbeidsmigranten kunnen slapen. Burgemeester en wethouders dachten eerder aan 22 tot 44 migranten op de locatie, zodat er één of twee migranten per kamer zouden slapen.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.