Google Street View

Toch geen arbeidsmigranten in groepsaccommodatie zeilschool De Kaag

Eind november werd het duidelijk dat zeilschool De Kaag tientallen arbeidsmigranten zou opvangen in hun groepsaccommodatie. Maar door coronavirus kan dit niet doorgaan en dus blijft de accommodatie deze winter leeg.

Dat de arbeidsmigranten hun intrek niet kunnen nemen in de groepsaccommodatie van de zeilschool, heeft twee redenen. De eerste reden is simpelweg dat er minder werk is in de branche waarin de migranten werkzaam zijn. Dat betekent dat er ook minder arbeidsmigranten zijn. De tweede reden is dat door de huidige coronamaatregelen het niet is toegestaan om grote groepen op dit soort locaties te laten overnachten. Dit laat zeilschool De Kaag in een video weten aan Studio Kaag en Braassem.

Elke winter verhuurt de zeilschool de groepsaccommodatie aan verschillende groepen. Dit jaar zouden, net als vorig jaar, tientallen arbeidsmigranten zich vestigen in de groepsaccommodatie van zeilschool De Kaag. Burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem verstrekten al eerder een vergunning van twee jaar om de migranten in het aangrenzende pand van de zeilschool te vestigen.

Oorspronkelijke plan

Als het plan wel door zou gaan zouden er in totaal 22 kamers in de groepsaccommodatie van de zeilschool komen. Hier zouden 85 arbeidsmigranten kunnen slapen. Burgemeester en wethouders dachten eerder aan 22 tot 44 migranten op de locatie, zodat er één of twee migranten per kamer zouden slapen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.