Veiligheidsregio verbiedt recreatief nachtverblijf

Op vrijdag 3 april treedt om 12:00 uur een aanvullende noodverordening in werking. Dit houdt in dat er een verbod komt op het openhouden van sanitaire voorzieningen bij recreatieve locaties en een verbod op het aanbieden van recreatief nachtverblijf.

Hiertoe heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden, Henri Lenferink, besloten na raadpleging van de burgemeesters in de regio. De noodverordening is een aanvulling op de huidige noodverordening.

Verbod gebruik sanitaite voorzieningen

Het gaat om “een verbod om sanitaire voorzieningen (gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen) bij recreatieparken en andere recreatieve locaties geopend te houden”, aldus de veiligheidsregio. Denk hierbij aan vakantieparken, jachthavens, campings, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes en sanitaire voorzieningen bij parken, natuurgebieden en stranden. Dit verbod zal in ieder geval gelden t/m 28 april, in lijn met de huidige landelijke maatregelen.

Dit is besloten omdat er op deze locatie te weinig afstand kan worden gehouden. “Naar het oordeel van de voorzitter bestaat binnen de veiligheidsregio Hollands Midden de dreiging dat op deze locaties bij de gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen niet of niet in voldoende mate de beperkende maatregel met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand tussen daar aanwezige personen in acht kan worden genomen, dan wel dat door het gemeenschappelijk gebruik contactbesmetting plaatsvindt. Dit verhoogt op onaanvaardbare wijze het risico op verspreiding van het coronavirus.”

Verbod aanbieden recreatief nachtverblijf

Ook zal er een verbod gelden op het aanbieden van recreatief nachtverblijf. De veiligheidsregio verstaat hieronder “het recreatief nachtverblijf in de vorm van verblijf op recreatieparken, kampeerterreinen en minicampings, kamperen bij de boer, kamerverhuur, B&B, slaaphuisjes (recreatief nachtverblijf op het strand) en jachthavens.”

Er geldt een uitzondering voor het aanbieden van recreatief nachtverblijf aan gasten met een vaste standplaats, seizoenarbeiders, of gasten die het verblijf tijdelijk bewonen vanwege persoonlijke omstandigheden. Dit verbod geldt tot uiterlijk 10 mei, of zoveel eerder als mogelijk.

“Deze maatregelen zijn nodig om de verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Hiermee wordt ook bijgedragen aan de zorgcontinuïteit en aan het verminderen van het aantal reisbewegingen in de Veiligheidsregio Hollands Midden”, aldus de veiligheidsregio. Dit is ook besloten met het oog op het lekkere weer en met name de aanstaande vakantieperiode (Paasvakantie en meivakantie).


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.