Blog Opinie 15 sep. 2021 13:28

Disgenoten

Wat waren ze gelukkig. Het jonge stel had eindelijk een huis weten te kopen. Vraag niet hoe. Ze hadden zwaar moeten overbieden, links en rechts van ouders geld gebietst en zich tot over hun oren in de schulden gestoken. Ze hadden zich terecht afgevraagd of ze zo’n hoge hypotheek wel zouden kunnen krijgen. Eén geluk, de rente stond historisch laag. Ja, het geld is gratis. En met allebei een goede baan moest het net lukken.

Opinie 16 aug. 2021 16:12

Heeft alleen de jeugd de toekomst?

U hebt het vast gelezen. Het stond onlangs met grote koppen in de krant. Ouderen slaan hun slag op datingsites! Onder het mom 'alleen is maar alleen' of 'nooit geschoten, altijd mis', begeven steeds meer ouderen zich op het vrijerspad via een datingsite.

Blog Opinie 15 jul. 2021 14:13

De Boswachter

Wat ze in Nieuwkoop niet echt hebben zijn bossen, maar ze hebben wel een boswachter. Inmiddels ben ik er door het lezen van de columns van boswachter John Pietersen (ja niet Ko maar John de boswachter!) achter dat de titel boswachter het werk wat onze boswachter doet ernstig te kort doet.

Blog Opinie 19 aug. 2020 11:27

Eureka!

Daar zaten ze dan, op ruim 1,5 meter afstand van mij. Handen schudden was er niet bij. Ze vertelden dat ze beiden al een relatie achter de rug hadden. Ooit heftig verliefd waren ze elkaar nog heftiger gaan haten. In beide gevallen was er sprake geweest van een vechtscheiding waarvan niet alleen zij, maar ook de kinderen de dupe waren. 

Blog Opinie 20 mei 2020 13:59

Is wat krom is recht te praten?

Krijg met enige regelmaat het verwijt dat ik “dingen” onnodig moeilijk maak. Toegegeven, ogenschijnlijk simpele zaken worden soms wel heel erg moeilijk opgeschreven. Met een gekke bek roep ik dan met enig sarcasme, dat het een gave is “makkelijke” dingen moeilijk op te schrijven. Dan lijkt het nog wat, toch?

Blog Opinie 18 apr. 2020 17:40

Dennis vindt er iets van

Klagen doen wij mensen graag. Zeker op social media. Lekker je hart luchten achter je toetsenbord. En als je op enter drukt, ben je er van af. De gemeente is natuurlijk een mooi onderwerp om je gal over te spuwen. En ik moet zeggen, soms heeft u best gelijk.

Opinie 27 feb. 2020 14:42

Lezing van boer Arwin Bos op 5 maart

Waar Arwin Bos begon als advocaat, is hij nu bezig met het voortzetten van zijn (voor)ouders’ akkerbouwbedrijf. Op 5 maart houdt hij om 20:00 uur in Dorpsleerhuis Woubrugge een lezing over de ethische en morele druk die boeren ervaren. 

Advertorial Opinie 19 dec. 2019 12:58

“Home Sweet Home” - blog van John Kroes

Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht of de volgende cadeau koddebeier staat al weer op de stoep. Inderdaad; “de Kerstman”.

Opinie 16 dec. 2019 12:45

Mooie momenten - Blog van Roelf Scholma

„Ja, ja, grenzen stellen? Nee, grenzen oprekken”, denk ik  bij het lezen van de Alphense nieuwsbrief  ‘Raadspraak’ over de afwikkeling van de ‘affaire’ Spies, de burgemeester van onze buurgemeente die jaarlijks 100.000 euro neveninkomsten, boven haar riante burgemeestersvergoeding, casht.

Advertorial Opinie 20 nov. 2019 09:11

It Giet Oan?

Hij is weer in het land. De goedheiligman. Beschermheilige van kinderen, armen, zee- en kooplieden. Heeft wel wat voeten in de aarde, om tegenwoordig een beetje Sinterklaasintocht te organiseren. Nog ff en we zitten verwachtingsvol te wachten op de verlossende woorden of hij dit jaar wel of niet door gaat de landelijke intocht. Moet daarbij denken aan de legendarische woorden, “It Giet Oan” van Henk Kroes (nee geen familie), oud voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elfsteden, waarmee het doorgaan van de 15de elfstedentocht in 1997 werd aangekondigd. Nederland was euforisch.

Blog Opinie 30 okt. 2019 11:19

Als de drank is in de man……

Ik was er even tussenuit. Op vakantie in Frankrijk. Te gast bij vrienden die daar een klein kasteel runnen. Even bijtanken zoals dat heet. Ik hoor u al denken, zou hij dan bij Chateau Meiland zijn geweest? Nee dus.

Blog Opinie 28 aug. 2019 15:08

De Jostiband methode

De vakantie zit er voor de meesten weer op en het dagelijkse leven komt weer langzaam op gang. Sommigen noemen zo’n zomerperiode ook wel de komkommertijd. Vooral goed te merken op de televisie. Avonden worden gevuld met herhalingen. Zo zat ik enkele weken geleden te kijken naar een herhaling van mr. Visser.